Hoe kiem ik zaden.

De eerste reactie die ik oproep als ik over kiemzaad begin is, ik geef dat niet want ik ben veel te bang dat het niet goed gaat en dat de vogels ziek worden, en is het wel nodig.

Nu die opmerking kan ik mij wel voorstellen want het is wel een nauwkeurige handels wijze.

Ik ga als volg te werk, elke avond na het voeren van de vogels doe in een plastix bakje handwarm water en vervolgens een hoeveel heid kiemzaad er in, je kunt er allerlei zaden voor gebruiken ik gebruik de ééne keer wilde zaden als kiemzaad, de andere keer weer kiemzaad,  beide van versele lage.

Ik laat dit 24 uur in het water weken,  daarna gooi  ik dit in bakje  met gaatjes zoals op de foto te zien is, en spoel dit met lauw water goed af.

Dit bakje plaats ik op een rekje dat schuin geplaats is zodat  er een goede lucht stoom ontstaat.

(zie foto)

Dan vul ik weer een nieuw bakje met kiemzaad en laat dit vervolgens weer 24 uur weken.

Dit gooi ik vervolgens ook weer in een bakje met gaatjes en spoel evenals het eerste bakje goed schoon met lauw water en plaats dit ook op het rekje.

Je zult zien dat in het eerste bakje al kiempjes ontstaan aan de zaden.

Weer vul ik het bakje met water en kiem zaad en laat dit weer 24 uur weken.

Dit gooi ik vervolgens ook weer in een bakje met gaatjes en spoel evenals de 2 andere bakjes goed schoon.

De volgende ochtend is het eerste bakje goed voor gebruik, er zitten mooie kiempjes aan.

Het kiemzaad meng ik vervolgens door het eivoer met pinky`s en buffalo wormen die ik s`morgens uit de vriezer heb gehaald en ontdooit zijn.

Ik heb dan een hoeveelheid aangemaakt voor die dag .

Door steeds weer elke dag zaad te laten weken heb je elke dag goed gekiemd zaad.

Zorg wel dat de bakjes met kiemzaad in een ruimte staan die ongeveer 21 graden is dat is de beste temparatuur om het zaad goed te laten kiemen.

 

De spoel bakjes zijn plastic saté bakjes waarin ik gaatjes heb geboord met een diameter van 1,7 mm in de onderkant ,  zijkant en in de deksel, zodat er een goede beluchting ontstaat .

De bakjes kun je het beste met een nagelborstel schoonmaken .

 

 

Heeft u nog vragen mail mij gerust. 

 

Fotogalerij: maken kiemzaad

Onderdelen 1 - 7 van 7